Emil Pernica: Střípky z blanenského zastupitelstva

5. 3. 2018

Dne 27. 2. 2018 se konalo 17. zasedání Zastupitelstva města Blansko. Jedním ze závažných bodů jednání bylo zveřejnění záměru pronajmout a následně odprodat budovy bývalé hasičky a okolních pozemků za účelem výstavby komerčních či dalších objektů.

Jeden ze zastupitelů upozornil na chyby, které se staly v minulosti, kdy město Blansko prodalo své lukrativní pozemky a posléze ztratilo možnost ovlivnit, co na pozemcích vznikne. Jedná se např. o areál bývalého Adastu či chátrající výšková budova v centru města. Očekávali jsme alespoň představení vizí, co by na daném místě mělo vzniknout. Nedočkali jsme se.

Klub KSČM dále jednomyslně podpořil schválení dotace na rekonstrukci vodovodního řadu a kanalizace v jedné z nejstarších částí města Blansko.

Zastupitelé za KSČM se také přidali k podpoře schválení daru pro zřízení a následného provozu tzv. Babyboxu, který může pomoci zachránit život dítěte, jestliže se matka po porodu dostane do stresové a pro ni neřešitelné situace.

Podpořili jsme také ocenění blanenských osobností za přínos v kultuře, sportu či za záchranu lidského života.

Ostře jsem kritizoval znovuobnovený rozprodej městských bytů. Tento prodej probíhá v době, kdy máme několik desítek žadatelů o byt, kteří se dostali do špatné životní finanční situace a potřebují pomoc někoho druhého. Navíc je tento prodej městského majetku prováděn bez jakékoli koncepce. I přes naši kritiku byl prodej bytů zastupitelstvem schválen.

To je jen krátký obrázek z toho, jak si blanenská duhová pravo-levicová koalice schvaluje svoje návrhy, které jsou ne vždy ve prospěch občanů města Blansko.

 

Autor: 
Bc. Emil Pernica, zastupitel města Blansko a předseda OV KSČM Blansko