Kemp mladých komunistů zorientoval předvolební aktivity

27. 6. 2018

BRNO - Sedmý kemp jihomoravských mladých komunistů se uskutečnil u obce Lanžhot na Břeclavsku. O informaci -s jakým výsledkem- jsme požádali 1. místopředsedu Jihomoravského KV KSČM Emila Pernicu:

* Jak se vydařil letošní víkendový 7. kemp jihomoravských mladých komunistů a sympatizantů u obce Lanžhot? Co se nepodařilo a proč?
Kempy, na kterých se setkávají mladí lidé jsou velmi prospěšné, jak pro vzájemné poznání, tak nastavení další činnosti mladých členů a sympatizantů KSČM. Tento 7. kemp, kterého se zúčastnilo 50 mladých, byl tedy opět další krok ke zkvalitnění naší práce.

 * Co konkrétního jste domluvili k obsahu a organizaci podzimní volební kampaně a prosadili do volebního programu? Co naopak neprošlo, proč?
Podzimní volební kampaně v jihomoravských okresech jsou v podstatě již připravené. Mladí budou jistě užitečnými pomocníky. Mají spoustu zajímavých nápadů, které zajisté v kampani využijeme. V těchto komunálních volbách se na některých kandidátkách podstatně zvýšil počet mladých členů či sympatizantů KSČM.

* Debata účastníků kempu se týkala i zavádění úkolů X. sjezdu KSČM do každodenní praxe? Které z úkolů se daří řešit a které nikoliv, proč?
X. sjezd KSČM vytyčil další nové úkoly a záleží na každém z nás, jak je dovedeme naplnit. Jsme jednou z nejpočetnějších politických stran a je třeba využít zkušenosti starší generace a skloubit je s podněty mladých. K tomu zajisté přispějí i setkání s občany či diskuze mezi straníky. Myslím, že není žádný problém, aby se vedoucí představitelé strany těchto setkání účastnili a mohli jsme tak vydiskutovat tu nejlepší cestu, kterou se bude KSČM ubírat.

* Co byste sám řekl k přínosu 7. kempu a k problémům práce s mladými členy a sympatizanty? Na co se zaměří příště? Co je třeba dělat jinak?
Je dobře, že mladí mají spoustu energie a chtějí pracovat. Jejich přínos je i v tom, že se setkávají s množstvím dalších lidí, ať už osobně nebo prostřednictvím sociálních sítí a mohou jim tak vysvětlovat o čem je politika KSČM. KSČM je strana, která bezpodmínečně staví na názorech občanů a názory mladých jsou pro nás velmi důležité. Je třeba najít více času na různé aktivity, ať už sportovní či kulturní, na kterých se můžeme potkávat a tím i více poznávat.

 

Fotogalerie

Autor: 
(vž)