Exkurze tábora na krajském úřadě

19. 7. 2018

V úterý 17. 7. 2018 zavítala na Krajský úřad Jihomoravského kraje skupina 25 dětí a mládeže ve věku od 6 do 20 let z tábora „Ekosetkání“ ve městě Dolní Kounice, který pořádal spolek Můj domov Dolní Kounice. Organizátoři tábora oslovili krajského zastupitele Ing. Bohumila Smutného (KSČM), který je zároveň manažerem Mikroregionu Ivančicko, aby dětem umožnil seznámit se fungováním krajské samosprávy.  Předseda klubu zastupitelů KSČM Stanislav Navrkal zajistil velmi zajímavé exkurze. První byla prohlídka zasedacího sálu krajských zastupitelů. Stanislav Navrkal a Bohumil Smutný zde dětem vysvětlili fungování Jihomoravského kraje a ochotně odpovídali na jejich zvídavé dotazy. Druhou částí programu bylo velmi poutavé seznámení s chovem včelstev na střeše budovy krajského úřadu s odborným výkladem pracovníka z odboru životního prostředí. Každý účastník si z této poutavé exkurze navíc odnesl drobný dárek.

Ing. Bohumil Smutný, zastupitel Jihomoravského kraje za KSČM