Brněnští Komunisté se Zemanovci se loučili s létem

3. 9. 2018

BRNO - Rozloučení s létem pro veřejnost upořádali v sobotu v bystrckém přístavišti Brněnské přehrady komunisté jihomoravské metropole a členové Strany práv občanů - Zemanovci.

I když jejich setkání s občany dešťové přeháňky zprvu příliš nepřály, lidem se představila z obou stran první desítka nominovaných na společné kandidátní listině do Zastupitelstva města Brna. Také kandidát na nového brněnského senátora za KSČM Oldřich Duchoň.

Bohatý kulturní program, který moderovala místopředsedkyně krajské organizace SPO - Zemanovci a kandidátka do brněnské samosprávy Jana Fialová, zahrnul mj. koncert kapely Brněnské kredenc. Lidi bavil Libor Pantůček, nádherné bylo i vstoupení Víťy Vávry s legendární skupinou Citron. Děti se vydováděly na skákacím hradě, zatímco rodiče si dali u stánků něco dobrého na zub. Odpoledne déšť ustal a vyčasilo se natolik, že předseda brněnských komunistů a kandidát na příštího primátora Martin Říha poděkoval umělcům a pozval obecenstvo nejen za měsíc k volbám, ale nyní k vyjížďce parníkem po Brněnské přehradě. Loď pro 200 osob je svezla pod hrad Veveří a zpět. Zastupitel Říha ocenil úspěšnou akci, která potvrdila pokračující spolupráci KSČM a SPO - Zemanovci při zhájení předvolební kampaně.  

Zájemci debatovali v přístavišti či na plavidle s kandidáty  např. s Helenou Sýkorovou, odbornicí na kulturu a památkovou péči, Václavem Fišerem, referentem krizové připravenosti Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje nebo s možným senátorem Oldřichem Duchoněm, který má zkušenosti ze správy majetku a zajímá ho problematika investic. Psychoterapeutka Jana Fialová se soustředila na sociální problematiku a na přímou účast všech politických subjektů na veřejné správě, zatímco zastupitel Jiří Hráček se zaměřuje na životní prostředí a školství. Obor kandidáta Petra Valacha je mládež a sport. V případě zvolení Valach slíbil, že všestranně pomůže vytvořit podmínky pro pořádání mistrovství světa v ledním hokeji v r. 2023 v nové víceúčelové hale v Brně a bude iniciovat konečně rozhodnutí o výstavbě nového fotbalového stadionu.

(vž)

Fotogalerie