Nerozdělili nás, ani nerozdělí!

19. 8. 2019

V sobotu 17.8.2019 se v Dubňanech na Hodonínsku uskutečnilo již 29. tradiční setkání Moravanů a Slováků. Ještě dopoledne položily oficiální delegace květinové dary u pomníků obětí obou válek v Dubňanech. 

Doslova pravda to nebyla, protože potkat s přáteli stejného, nebo přinejmenším podobného smýšlení přijela řada lidí i z Čech a dokonce početná skupina maďarských komunistů z Budapešti. Stovky lidí si se zájmem vyslechli projevy předsedy KSS Jozefa Hrdličky, předsedy poslaneckého klubu KSČM - populárního Pavla Kováčika i předsedy Jihomoravského KV KSČM Pavla Březy. 

Politici, mezi nimiž byli i místopředsedové ÚV KSČM Kateřina Konečná a Pavel Šimůnek, poslanci Zdeněk Ondráček, Ivo Pojezný a Miroslav Grebeníček a další, pak odpovídali na četné dotazy přítomných. 

Po oficiální části, která kromě seznámení se současnou politickou situací v ČR i na Slovensku byla věnována též nadcházejícímu 75. výročí Slovenského národního povstání, následoval bohatý kulturní program. Celou akci tradičně moderovala populární Marta Semelová z Prahy. Postaráno bylo i o bohaté občerstvení a nechyběla ani bohatá tombola. A protože přálo i počasí, bylo velice příjemně strávené odpoledne mezi přáteli. Takže přijďte i na rok, snad už do slovenského Holíče.

Fotogalerie

Autor: 
text: Tibor Dávid, foto: Ing. Bohumil Smutný