Na jižní Moravě se uskutečnil kemp mladých

25. 8. 2019

Přes 35 mladých členů a sympatizantů KSČM se účastnilo 8. kempu, který se konal u obce Lanžhot v Jihomoravském kraji ve dnech 23. - 25. 8. 2019. Kemp zorganizovala Krajská komise mládeže Jihomoravského krajského výboru KSČM. Kemp měl také mezinárodní účast v podobě levicově smýšlejících mladých lidí ze Slovenska a Maďarska.

Během 3 dnů se uskutečnilo několik diskuzních bloků se zajímavými hosty. K tématu krajské politiky promluvil Zastupitel Jihomoravského kraje za KSČM Bohumil Smutný. V diskusi zazněly dotazy a připomínky v oblasti zdravotnictví, sociálních služeb či vědy.  Otázky také zazněly na téma činnosti klubu zastupitelů.

Další diskuzní blok byl věnován odborové činnosti, na který přijal pozvání místopředseda ÚV KSČM a poslanec Stanislav Grospič. I na toto téma proběhla bohatá diskuze. Otázky účastníků kempu směřovaly také k blížícímu se XI. sjezdu KSČM, který se uskuteční v Brně v dubnu 2020.

Tato setkání pomáhají při výměně zkušeností mezi mladými lidmi a k nabrání sil do další práce. Je proto důležité takové akce zachovat a pokračovat v nich i v budoucnu.

Bc. Emil Pernica, 1. místopředseda Jihomoravského krajského výboru, místopředseda komise mládeže