EU po volbách s Kateřinou Konečnou

18. 10. 2019

Na téma Evropská unie po eurovolbách uspořádala pro zájemce tradiční Diskusní čtvrtek komise ideově-výchovné práce při Městském výboru KSČM v Brně s místopředsedkyní ÚV KSČM, europoslankyní Kateřinou Konečnou a též s poslankyní Parlamentu ČR Marií Pěnčíkovou.

Poslankyně Evropského parlamentu (který dostal 450 nových členů a nové vedení) Konečná začala štafetu svých povolebních besed s občany v krajích ČR. Evropská komise se bude volit v listopadu. 

V Brně poznamenala, že dosavadní bezpečnostní rizika v Evropě a na Blízkém Východě těžkopádné orgány EU neřeší, nevědí si s nimi rady. Nemají účinné mocenské mocenské páky na spravení situace v Sýrii, ani  v Turecku. Za zoufale nicotné opatření označila zavedení embarga na vývoz zbraní do Turecka v době, kdy Turci zaútočili na cizí území v rozporu s mezinárodním právem a  v Sýrii páchají genocidu Kurdů. Podle Konečné skutečně účinná blokáda tureckého agresora (který fanaticky nenávidí Kurdy) by bylo jedině zastavení všech finančních operací mezi EU a Tureckem. EU ale neumí tyto problémy řešit a je loutka v rukách světových oligarchů v USA. Turci si nechtějí USA příliš znepřátelit, protože strategické vojenské záladny US Army na tureckém území by Spojeným státům velmi chyběly. V debatě s posluchači  Kateřina Konečná též  potvrdila, že trvá na zavedení tzv. irské pojistky po odchodu Velké Británie z EU. To proto, aby nebylo obnoveno masové krveprolévání mezi tamními protestanty a katolíky.

Na přetřes se dostala v Brně i tuzemská politika. Např. na nám. Svobody v Brně začala panelová výstava o hrůzách komunistického režimu. Má být putovní po městech ČR. Předseda brněnských komunistů Martin Říha informoval, že požádal brněnský magistrát o možnost uspořádat v Křížové chodbě radnice výstavu k historii českého pohraničí a současných aktivitách Sudetoněmeckého landsmanšaftu.. Neuspěl, protože na radnici k tomu není politická vůle. Ve společnosti se vytvořila nenávist vůči socializmu. Podle Kateřiny Konečné i poslynkyně Marie Pěnčíkové komunisté mají za úkol ukazovat lidem to, co se v době socializmu skutečně dělo a co pozitivního se pro lidi udělalo. Tedy jak před třiceti a více lety nebyli bezdomovci, každý měl práci, zdarma využíval lékařské a zdravotnické služby i vzdělání bylo bezplatné. Masově se stavěly levné byty. Dnes, podle oficiálních údajů, je např. 60 procent komunikací v Brně za hranicí životnosti. Na komunisty se to už nedá svést, protože životnost komunikace je 30 let. 

Konečná zdůraznila, že ve vztahu k volbám mají komunisté velký dluh. Nenaučili se svoje myšlenky v kapitalismu na veřejnosti prodávat! A to na sociálních sítích jednoduchým, úderným způsobem, jakým jsou dnes lidé zvyklí přijímat informace. Nikoliv překonanou snahou lidi poučovat a vzdělávat je třeba šestistránkovými tiskovinami, které dnes nikdo nečte.
 

Fotogalerie

Autor: 
(vž), Foto - Václav Žalud