Posvětili dotace na opravy silnic 2. a 3. třídy

18. 8. 2020

Jihomoravské krajské zastupitelstvo souhlasilo na svém pondělním mimořádném zasedání s přijetím a využitím centrální dotace na opravy silnic 2. a 3. třídy v majetku kraje.

Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje dostane na to od Státního fondu dopravní infrastruktury 279,7 milionu korun. Komunističtí zastupitelé podpořili návrh smlouvy o převzetí ručitelského závazku u poskytnutí finančních prostředků z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury. Kraje ČR dohromady mají převzít na své cesty 3,7 miliardy korun, z toho jihu Moravy připadá 279,7 milionu Kč. Brněnské hejtmanství k tomu přidá něco ze svého rozpočtu. Tím na připravených 26 investičních dopravních staveb má využít i s DPH dohromady 384,9 milionu korun.

"Díky za to! Každá koruna pro jižní Moravu na zlepšení stavu silnic 2. a 3. třídy rovnoměrně ve všech okresech kraje je vítaná," řekl předseda klubu jihomoravských krajských zastupitelů za KSČM Stanislav Navrkal. Dodal, že největší z 26 dotovaných staveb bude oprava silnice 2. třídy č. 425 Starovičky - Rakvice - Břeclav v hodnotě 36 milionů Kč s DPH. Za dalších 35 milionů korun se má opravit úsek silnice v Kyjově a za 29 milionů korun silnice v Moravském Krumlově v ulici Rakšická.