E. Pernica: Dám si radši koblihu od babičky

8. 8. 2017

Králové měli na svém dvoře šašky a blázny, kteří bavili šlechtu. Dnes už králové nejsou a velmi úspěšně je nahradili někteří politici. Svými výroky oblažují národ a patrně si myslí, že si z nás mohou dělat blázny. „Všichni kradou, jen já ne,“ hřímá s oblibou Babiš. Pokud se někdo zeptá, kdo tedy krade, neodpovídá. Jak tedy on ke svým miliardám přišel, můžeme jen spekulovat. Že by zázrak? Asi ano, protože ať se občan snaží poctivě pracovat sebevíc, jmění hodné úrovně Babiše nenabyde. Den má pouze 24 hodin a i exministr financí musí někdy spát.

Co dodat, snad jen to, že tento bývalý ministr financí nás nepovažuje za partnery, ale spíše za blázny, se kterými si hraje jak kočka s myší. Zdárně mu v této komedii sekunduje i místopředseda vlády za KDU-ČSL Bělobrádek. Doslova cirkusová exhibice s Gazdíkem a jeho STAN nemá obdoby. Z velké lásky a pompézního představení tohoto spojení následoval rozchod. Bělobrádek se ani nezačervenal, asi má v rukávu schované rady, které mu poskytne landsmanšaft. A poslední je vstup do politiky miliardáře Dědka, kde opět hraje hlavní roli Gazdík a jeho STAN. Pravda, miliardář se trochu spletl a při představení této nové fúze proklamoval spojení s hnutím ANO. Prozření přišlo poměrně rychle a opravil se, že vlastně chtěl říct STAN.

Dělat si z lidí blázny není trestné, někteří prominentní politici však zapomněli, že míra lidské trpělivosti má své meze. Věřím, že v podzimních volbách do Poslanecké sněmovny nebudou úspěšné koblihy, párky či grilovaná kuřata. Všichni jsme již začali přemýšlet o zázračném zbohatnutí Babiše a jemu podobných a sladkých slovech, kterými nás v předvolební kampani krmí. Jak jinak, než říci, skutek však utek. Výsledek jejich slibů je nulový.

Autor: 
Emil Pernica, kandidát KSČM do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR v Jihomoravském kraji
Zdroj: 
Emil Pernica, kandidát KSČM do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR v Jihomoravském kraji