E. Pernica: Život se skládá z maličkostí

14. 8. 2017

Jako by nám příroda chtěla ukázat, že nejen politické půtky a vládní hašteření jsou tím, o co bychom se měli starat. Poslední bouřky a větry zničily majetek mnoha lidem. A jen těžko budou tyto škody napravovány. Objevují se zákazy vstupu do lesa kvůli větrem poničeným stromům a rozhodně bychom je měli respektovat. Na několika místech v naší republice minulý týden vzaly intenzivní bouřky a vítr lidem doslova střechu nad hlavou.

Často se potkávám s lidmi a jejich problémy jsou opravdu diametrálně jiné nežli ty, které v posledních měsících řeší vláda. Starší si stěžují na malé důchody a chtěli by pravidelnou valorizaci peněz, které po odchodu do důchodu dostávají. Vznikl i nový problém, některé strany uvažují o znovuzavedení různých poplatků ve zdravotnictví. Měli bychom si však uvědomit, že se zdravím nelze obchodovat. Lidé doufají, že končí beztrestnost různých zlodějen, které jsme v minulosti zažívali a zažíváme i dnes. Některé privatizační kauzy by si zasloužily, nežli dojde k jejich promlčení, znovuotevření a prošetření. Jak je možné, že kdysi prosperující podniky jsou dnes na mizině.

Zdravý selský rozum je tím nejlepším rádcem v mnoha problémech, se kterými se dnes potkáváme, ať už se jedná o návrat vodních zdrojů a zásobování pitnou vodou do rukou státu. Zahraniční firmy, které dnes obhospodařují zásobování pitnou vodou, na lidech nehorázně vydělávají. A téměř neinvestují do oprav potrubí či dalších podstatných segmentů, které jsou nutné pro kvalitní distribuci vody. Velkým problémem pro nás všechny je bezpečnost v ulicích, ale i našich domovech. Měli bychom se více věnovat stabilizaci policie a podporovat její činnost ve vztahu k zajištění bezpečnosti.

Je mnoho témat, která se budeme snažit vyřešit ke spokojenosti nás všech. Základním momentem je však podpora našich spoluobčanů a také informace o tom, co je momentálně v jejich obci či městě nejvíce trápí. Spokojený život se skládá z maličkostí a nelze budovat společnost pouze pro pár vyvolených. To je důležitým momentem i v letošní parlamentní kampani KSČM. Mám za to, že náš program zahrnuje veškeré oblasti naší existence a především snahu o její zlepšení.

Autor: 
Emil Pernica, kandidát KSČM pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR v Jihomoravském kraji
Zdroj: 
Emil Pernica, kandidát KSČM pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR v Jihomoravském kraji