F. Zachariaš: USA ukázaly svou skutečnou tvář

22. 8. 2017

Poslední vyjádření amerického prezidenta Donalda Trumpa, v nichž nepokrytě zmiňuje možnost vojenských zásahů proti zemím, které nejsou vůči Washingtonu poslušné, ukázaly mírumilovnost USA v pravém světle. Spojeným státům už nestačí politika sankcí, která je rovněž odsouzeníhodná, stejně tak jako fakt, že USA k tomuto nátlaku využívají i mezinárodní instituce. Jen hledím, jak je u nás v oficiálních informačních kanálech tato politika prezentována. Zvykli jsme si na mnohé. Před každou intervencí Spojených států se vylije stoka lží a spouští se až neuvěřitelná manipulace. A naše zahraniční politika zvyklá jen kývat Washingtonu nestojí stranou. Máme štěstí, že máme občany, kteří myslí hlavou a ne obrazovkami sdělovacích prostředků. Ti dobře vidí, jaké zločiny naše reprezentace schvaluje.

Je to agresivita a egocentrismus Spojených států, které jsou hlavní příčinou válečných střetů, nestability a bídy, o migrační krizi nemluvě. Neřeknu nic nového, ale USA mohou v plné míře za růst terorismu, což potvrdili i posledními dodávkami zbraní do Saúdské Arábie, může za situaci v Sýrii, kterou zavinila, podobně jako rozvrat skoro celé severní Afriky. Je hlavním viníkem naprosto zbytečného napětí na Korejském poloostrově a exportuje násilí do Venezuely, do které by Američané s chutí podnikli intervenci kvůli ovládnutí zásob ropy. Trump jen ukázal omezenost egoistického pohledu na svět a prohnilost systému, na kterém jsou Spojené státy postaveny. Prohrál během krátké doby řadu diplomatických klání a jako politik se zcela odepsal. Dá se jasně říct, že politika USA stojí proti zájmům lidstva.

Protiruské, protičínské nebo jiné sankce nejsou v našem českém zájmu ani v zájmu zbytku světa. Je to jen a pouze americká hra. Sankční politika nikdy ničeho nedosáhla. Je to gesto zoufalství. Co dokázaly sankce proti Kubě nebo Koreji? A jaký budou mít vliv na Rusko a Čínu dnes? Pan Trump jen ukazuje svou bezradnost. A já na rozdíl od pana Zaorálka nevidím důvod proč přitakávat této kriminální velmoci. Zvláště, když to nic občanům naší země nepřináší.

Autor: 
Filip Zachariaš, kandidát KSČM do Poslanecké sněmovny v Jihomoravském kraji
Zdroj: 
Filip Zachariaš, kandidát KSČM do Poslanecké sněmovny v Jihomoravském kraji