Komunisté mají program komplexnější, než konkurence

22. 9. 2017

BRNO - Jihomoravská předvolební štafeta KSČM dospěla do Brna. Poblíž přestupního uzlu na Mendelově náměstí vyvolala zájem naslouchajících i výkřiky nesouhlasu od totalitních antikomunistů. Proslovy kandidátů KSČM na poslance za jižní Moravu okořenilo účinkování vynikající hudební dvojice Karel Gott Revival Morava v podání zpěváka Josefa Boudy s klávesistou Radkem Vernerem. Kandidáti rozdávali propagační tiskoviny a předměty, zatímco u stánku pokračoval sběr podpisů občanů na petici za odstranění pamětní desky s nevhodným textem ve vstupu do bývalé brněnské káznice v ulici Cejl.

"Jsme mile překvapeni, když nás zde přivítali protikomunistickými výkřiky. Je vidět, že nekultury se sem dostalo ze Západu víc, než jsme chtěli. Možná by pomohla rákoska nebo tvrdší tresty od kantorů jaké dával filmový Igor Hnízdo. Já jako kantor jsem si takový despekt, jako tihle mladí křiklouni, nedovolil," uvedl poslanec KSČM, krajský a kyjovský městský zastupitel Ivo Pojezný, původním povoláním učitel. 

Připomněl, že komunisté představují k říjnovým volbám poslanců velmi komplexní volební program, který se trochu vymyká z porovnání s volebními programy ostatních stran, které je mají velmi líbivé - populistické. "Právě komplexností - všestranností programu a svými hledisky, stanovisky se dostáváme na vrchol mezi nejvýznamnější strany v ČR. Společenskou prospěšnost toho, co obhajujeme v Parlamentu ČR, může posoudit každý. Volební program KSČM myslí na všechny kategorie lidí, na všechny jejich životní způsoby," řekl Pojezný. 

Ocenil, že setkání s komunisty přicházejí častěji mladší lidé. "Někteří se zatím bojí, ale oni na to přijdou, že až budou mít rodiny, děti a zjistí, jak je dnes těžké vychovávat potomka, který než vyroste, stojí 2,5 milionu korun. Mzdy za práci jsou dnes tak nízké, že si mnozí nedovolí založit vlastní rodinu.  Až zbohatnou, zjistí, že je na dítě pozdě," poznamenal Pojezný.
Kvůli zajištění bezpečnosti lidí se postavil proti nesmyslným migračním kvótám s tím, že problém s uprchlíky se musí řešit tam, kde vznikl; tam, kde někdo rozpoutal válku. Řešit by to měl především ten, kdo na těchto zemích po staletí parazitoval jako kolonizátor a přivedl tyto země do stavu zkázy a utrpení. 

Pojezný dál podotkl, že české školství prošlo kurikulární refornou (refornou obsahu a cíle vzdělávání), která přinesla chaos a neštěstí do české vzdělávací soustavy. "Mám dojem, že někdo se snaží naše vzdělávání utlumit. Asi nechtějí mít v Evropě kvalitně vzdělané mladé lidi. Pokud se do Poslanecké sněmovny rozhodnutím voličů dostaneme, uděláme hodně úprav, abychom vrátili školství na dřívější standard, kdy jsme konkurovali ještě v roce 2000 (díky setrvačnosti systému) v úrovni vzdělávání takovým zemím, jako bylo Finsko, Japonsko či Korea. Bohužel kvalita českého školství od té doby výrazně poklesla a dostala se tam, kde jsme ji mít nechtěli, tedy na úroveň USA, Turecka, Mexika a dalších zemí. Tedy do školského chaosu, který nepřinese příští generaci nic dobrého," posteskl si poslanec Pojezný.

Dostal dotaz co soudí o prestiži politiky. Odpověděl to, co si myslí všichni, že je velmi nízká. "Záleží na nás všech, jesli ji pozvedneme. Šance k tomu bude 20. a 21. října tím, že budeme volit kandidáty KSČM, kteří úroveň politiky hodně pozvednou," uzavřel Pojezný.

Třetí na seznamu jihomoravských kandidátů KSČM a jejich lídr za Brno Václav Fišer chce zastupovat na parlamentní půdě Brno, které si zaslouží mít údernější levici. Město má spoustu problémů, jejichý řešení se dají z parlamentní úrovně efektivněji postrčit. Jde o desetiletí váznoucí stavbu velkého městského dopravního okruhu - což je už evropská rarita stejně, jako řešení dopravního napojení Brna na krajská města.

Fišer dělá 20 let na úseku bezpečnosti zdravotnictví. Jako možný budoucí poslanec se chce postarat o zlepšení životních podmínek seniorů, aby nemuseli trávit svůj odpočinek vysedáváním v čekárnách lékařů. A aby nemuseli kvůli nedostatku prostředků řešit, zda si za zbylé peníze koupit léky nebo jídlo.

K velkému bezpečnostnímu problému migrace Fišer zdůraznil, že migranti utíkají před válkou, když jim západní demokracie zlikvidovala domovy a prostředky obživy. Jdou tam, kde si myslí, že život bude snadnější. V souvilosti se svým vyznáním si myslí, že jsme povinni poskytovat jim živobytí zdarma. Takhle to v Evropě už tisíc let nefunguje! Migranty, kteří tady už jsou, bude velmi těžké přesvědčit, aby se vrátili domů, protože nemají kam. Přitom nemohou bydlet u nás bez toho, aby nebyli schopni si na sebe vydělat. Souvisí to i s tím, že české zemědělství je systematicky likvidováno, kdybychom nabídli migrantům aby se ujali zdejšího neobdělného úhoru a zařídili si farmu, nikdo jim v tom nepomůže. Už proto, že podmínky pro práci českých zemědělců jsou ze strany EU diskriminující.

"Jestliže má být členství ČR v EU obhajoba našeho národního zájmu, pak se ptám jak je to a budu proti tomu aktivně vystupovat, protože národní zájem ČR přes členství v EU přece není plánovitá likvidce národa. Ta na programu nebyla a my k tomu nesmíme pomáhat svojí nečinností," uzavřel kandidát Fišer.

Fotogalerie

Autor: 
(vž), foto autor