I. Pojezný: Do voleb je pár dnů

10. 10. 2017

Je na čase stříhat metr. Přesto však těsně před volbami vycházejí na povrch další problémy. Dlouhodobě prosazujeme, aby nerostné suroviny zůstaly v rukách státu. V posledních dnech se objevil další problém. Jde o lithium. U něj jsme předpokládali, že zůstane naším majetkem. Díky neprofesionalitě vlády mizí opět do zahraničí. Nerost, jenž je ve světě velmi ceněn, tak mají snahu opět kamsi zašantročit. Někdo se patrně nepoučil z předchozích kauz, a přestože jsou některé nepromlčeny, odmítají je představitelé státu řešit. Způsobené promlčení kroků nelze jen tak přejít.

Dnešní vláda a patrně ani ty předchozí nepracovaly ve prospěch státu a občanů, ale dá se předpokládat, že spíše řeší prospěch někoho jiného. Jejich hlavním cílem je vyhnout se zodpovědnosti a povinnosti vrátit státní vytunelované peníze. Mnohokrát přes odpor našich poslanců prosadila vláda změny nevratně poškozující zájmy České republiky. Argumentovat zákonem nevýhodným pro stát i občany vypadá z úst ministra průmyslu nevěrohodně. Právě on má hájit naše nerostné bohatství.

Věřme tedy, že snaha o nápravu, kterou KSČM iniciovala, bude úspěšná. Doufám, že poslanci i z jiných politických stran se k naší snaze přidají a pomohou tak zabránit dalšímu odlivu peněz z České republiky.

Ivo Pojezný, poslanec Parlamentu ČR a vedoucí kandidát KSČM pro volby do PS PČR v Jihomoravském kraji
Zdroj: