ANTIKOMUNISTICKÁ PROPAGANDA OPĚT V PLNÉM PROUDU

18. 9. 2016

Mediální štvanice na KSČM se nám rozjíždí v plném proudu. Včera večer (7. 9. 2016) jsem se těšila na další díl z cyklu detektivních příběhů České televize Vraždy v kruhu v hlavní roli s Ivanem Trojanem. Díl s názvem Kamarád v nouzi mě opravdu dostal! Zavražděn byl kandidát na senátora a politický motiv k vraždě měla KSČM. Dokonce se tam objevil i smyšlený, značně arogantní, místopředseda strany, který vypadal, že mu každou chvíli praskne rudá košile.

V detektivkách jsme zvyklí na politické motivy, ale vždy se jedná o smyšlené politické strany či hnutí typu „Za město krásnější“, „Občané pro obec“ apod. Tady si ale autoři s kreativitou hlavu nelámali. Oběť byla spořádaný občan - podnikatel, aktivní ve veřejném životě. Aby to nebylo fádní, autoři mu přiřkli i temnou minulost s napojením na KSČ. Opravdový motiv vraždy byl pak zcela apolitický, jak jinak…

Sotva jsem vydýchala televizní mord, tak jsem byla vystavena dalšímu otřesu. V dnešním (8. 9. 2016) poledním zpravodajském pořadu Události v regionech plus (Brno) se jako předposlední objevila reportáž o zřízení pamětní síně v prostorách bývalé fary v obci Lukov na Třebíčsku. Expozice je věnována tzv. babickému případu a někdejšímu faráři Janu Bulovi. Celá reportáž neznalému člověku vyzní doslova a do písmene tak, že v roce 1951 vystříleli komunisté celou babickou školu a pak za to ve vykonstruovaných procesech odsoudili a zabili další stovky nevinných lidí!

Jen ten, kdo sledoval reportáž velmi pozorně, zachytil ze začátku zmínku, že zavražděni byli tři obecní funkcionáři. Že to byli všechno členové KSČ a že jedním z nich byl dokonce předseda MNV, nepadlo ani slovo. Na úvod celého blábolu to ale nemá: „Pamětní síň věnovanou babickému případu a jednomu z hlavních aktérů faráři Janu Bulovi dokončují farníci v Lukově na Třebíčsku. Právě odtud pocházel duchovní, kterého poslal na smrt komunistický soud ve vykonstruovaném případu namířeném proti soukromým zemědělcům a kněžím.“

V říjnu budou volby do krajských zastupitelstev. Čekám, jaký další nehorázný nesmysl se objeví ve „veřejnoprávní“ televizi, kterou si musíme platit!

Adriana LEHUTOVÁ, kandidátka KSČM
pro volby do Zastupitelstva Jihomoravského kraje