ANTIKOMUNISTICKÁ PROPAGANDA OPĚT V PLNÉM PROUDU

18. 9. 2016

Mediální štvanice na KSČM se nám rozjíždí v plném proudu. Včera večer (7. 9. 2016) jsem se těšila na další díl z cyklu detektivních příběhů České televize Vraždy v kruhu v hlavní roli s Ivanem Trojanem. Díl s názvem Kamarád v nouzi mě opravdu dostal! Zavražděn byl kandidát na senátora a politický motiv k vraždě měla KSČM. Dokonce se tam objevil i smyšlený, značně arogantní, místopředseda strany, který vypadal, že mu každou chvíli praskne rudá košile.

V detektivkách jsme zvyklí na politické motivy, ale vždy se jedná o smyšlené politické strany či hnutí typu „Za město krásnější“, „Občané pro obec“ apod. Tady si ale autoři s kreativitou hlavu nelámali. Oběť byla spořádaný občan - podnikatel, aktivní ve veřejném životě. Aby to nebylo fádní, autoři mu přiřkli i temnou minulost s napojením na KSČ. Opravdový motiv vraždy byl pak zcela apolitický, jak jinak…

Sotva jsem vydýchala televizní mord, tak jsem byla vystavena dalšímu otřesu. V dnešním (8. 9. 2016) poledním zpravodajském pořadu Události v regionech plus (Brno) se jako předposlední objevila reportáž o zřízení pamětní síně v prostorách bývalé fary v obci Lukov na Třebíčsku. Expozice je věnována tzv. babickému případu a někdejšímu faráři Janu Bulovi. Celá reportáž neznalému člověku vyzní doslova a do písmene tak, že v roce 1951 vystříleli komunisté celou babickou školu a pak za to ve vykonstruovaných procesech odsoudili a zabili další stovky nevinných lidí!

Jen ten, kdo sledoval reportáž velmi pozorně, zachytil ze začátku zmínku, že zavražděni byli tři obecní funkcionáři. Že to byli všechno členové KSČ a že jedním z nich byl dokonce předseda MNV, nepadlo ani slovo. Na úvod celého blábolu to ale nemá: „Pamětní síň věnovanou babickému případu a jednomu z hlavních aktérů faráři Janu Bulovi dokončují farníci v Lukově na Třebíčsku. Právě odtud pocházel duchovní, kterého poslal na smrt komunistický soud ve vykonstruovaném případu namířeném proti soukromým zemědělcům a kněžím.“  

V říjnu budou volby do krajských zastupitelstev. Čekám, jaký další nehorázný nesmysl se objeví ve „veřejnoprávní“ televizi, kterou si musíme platit!

 

Adriana LEHUTOVÁ, kandidátka KSČM
pro volby do Zastupitelstva Jihomoravského kraje

Autor: 
Adriana Lehutová