Lepší KRAJ bez kompromisů

21. 9. 2016

Žijeme v krásném a plodném koutu naší malé země. Úrodná krajina jižní Moravy patří k tomu nejmalebnějšímu, co Česká republika nabízí. Pyšníme se špičkovou zemědělskou produkcí, vína našich vinařů sklízí úspěchy daleko za našimi hranicemi. Těchto hodnot je ale potřeba si vážit, nemůžeme je brát jako samozřejmost.

Dlouhodobě se potýkáme se suchem, neumíme dostatečně zadržet vodu v krajině. Potřebujeme přijmout taková opatření, která budou účinná v krátkodobém horizontu. Musíme investovat do rozsáhlých oprav závlahových systémů, jejich pokrytí je dostatečné, rychle ale dosluhují. Bez jejich fungování se přitom desítky zemědělských subjektů v regionu neobejdou. Jejich provoz navíc v současnosti zejména na Břeclavsku blokují spory se státem, který vlastní některé přečerpávací stanice v regionu. Musíme podporovat mladé a nadějné zemědělce, start jejich podnikání jim co nejvíce zjednodušit. S tím nepřímo souvisí i rozvoj infrastruktury.

Nesmíme zapomínat zejména na silnice II. a III. tříd, které na rekonstrukce místy čekají i desítky let. Naší prioritou je taktéž péče o seniory, kapacita stávajících domovů důchodců nestačí. Naše populace rychle stárne a je potřeba proto investovat i do projektů, které kapacity rozšíří a sníží tak čekací lhůty. Víme proto, že se musíme poučit z chyb svých předchůdců a rozvíjet to dobré, co po nich zůstalo. PRO lepší KRAJ bez kompromisů.

 

Ing. Zdeněk TESAŘÍK, kandidát KSČM
pro volby do Zastupitelstva Jihomoravského kraje

Autor: 
Ing. Zdeněk TESAŘÍK