Senior pointy pomáhají s registrací k očkování

19. 1. 2021

Brněnské Senior pointy pomáhají důchodcům s jejich registrací k očkování. Procházejí s nimi krok po kroku proces registrace k očkování proti covid-19. Tyto „oázy pro seniory“ působí jako první pomoc nejstarším občanům řadu let. Tráví v nich svůj volný čas, najdou zde pomoc s administrativními nebo právními úkony, třeba jak vyplnit složitý formulář. 

"Od pátku jsme zaznamenali desítky telefonátů. Pro seniory je systém přihlášek do pořadníku na očkování proti koronaviru složitý, navíc drtivá většina nemá chytrý telefon, počítač o internetu nemluvě. Když např. potřebovali přečíst PIN, který jim dorazil SMSkou, museli našim pracovníkům zavěsit, přečíst si jej a pak znovu zavolat. Naši zaměstnanci jsou se seniory ve styku, znají je. Proto se na ně starší lidé logicky obracejí i s touto záležitostí,“ řekl Jakub Carda, ředitel brněnské firmy Společně, která se o seniory prostřednictvím Senior pointů stará. Podle něj si zaměstnanci Senior pointů nejvíce stěžovali na nefunkčnost systému a neustálý kolaps webových stránek. 

Senior pointy se zapojují i v dalších krajích, minulý týden pomáhalo devět poboček, tento týden se postupně přidává zbytek z celkových 36 Senior pointů. Jejich zapojení není časově omezené, dle ředitele budou pomáhat, dokud bude třeba, a to i poskytnutím svého prostoru jako místa pro očkování seniorů.

V Brně se aktuálně zapojily: Senior point Brno, Mendlovo náměstí, od pondělí do pátku, vždy v 8–17 hodin, telefonicky na lince 800 190 011 nebo osobně (po předchozí domluvě). A takém Senior point Židenice, od pondělí do pátku, vždy 9–12 hodin, na lince 603 970 017.

 

 

Autor: 
(vž)