U akvaparku přibudou nabíječky elektroautomobilů, stanovisko KSČM

2. 2. 2021

U akvaparku v brněnských Kohoutovicích přibudou nabíjecí stanice pro elektromobily. Se dvěma parkovacími místy je vytvoří Teplárny Brno.

Jde o stavbu menšího rozsahu, která bude trvat v předpokládané délce jednoho měsíce. Lokalita byla vybrána s ohledem na dostupnost v rámci Kohoutovic i s ohledem na možné napojení na elektrickou síť.“Těší mne, že se naše městská část vstupuje do 21. století. Další menší nabíjecí stanice se připravuje v rámci budovy naší radnice. Stanice bude sloužit mj. k nabíjení nového automobilu, který si pořídila radnice. Ten bude plně elektrický, aby co nejméně zatěžoval místní ovzduší.”dodal starosta městské části Brno-Kohoutovice Jakub Hruška.

"Je to dobrá zpráva pro občany. Ale! Kolik takových stanic bude potřeba pro všechna auta kdyby byla na elektriku," zapochyboval o masovém zavádění alektroautomobilismu v ČR Martin Říha, předseda Městského výboru KSČM. Pokračoval slovy: "Představte si, že večer se připojí třeba dva miliony aut do nabíječek. Rozvodná síť na takový nápor není stavěná a zkolabuje blackoutem, natož k tomu chybí i elektrárenské zdroje. Podle nás, komunistů, budoucnost motorismu patří motorům na vodík! Pro město Brno neinvestuje i tímto směrem?"
 

Autor: 
(vž)