F. Zachariaš: Každý svého štěstí strůjcem

11. 10. 2016

Nemá cenu brečet nad rozlitým mlékem, vzájemně se osočovat a hledat viníka v rámci krajských a senátních voleb. Každý z nás je svéprávný a měl by umět odhadnout, kam až sahají jeho možnosti v rámci kampaně. Je pravdou, že určitý podíl na tom má i výška financí, která byla určitě o mnoho menší než u hnutí ANO. Je třeba však přiznat, že ministr Babiš opravdu věnoval kampani maximum a v ulicích měst a obcí byl vidět již od ranních hodin. A tak nezbývá, než přiznat čest vítězům a úctu poraženým.

Volby jsou za námi, jsme zastupiteli v mnoha krajích a čeká nás mnoho práce. Ta mravenčí, která není bombasticky vidět, ale zato ji vnímají naši občané. Jedno otřepané heslo říká, že poučení z krizového vývoje může být ku prospěchu. A já s tím bohužel musím souhlasit. Zamysleme se nad tím, zda neustálé připomínání minulosti a neochota žít dneškem jsou tím pravým, co dokáže pomoci nejen nám, ale především lidem.  Nechme spát, co bylo, a začněme se intenzivně věnovat dnešku, budoucnosti a skutečným potřebám lidí. Jinak se totiž můžeme stát skanzenem, což určitě ničemu dobrému nepřispěje. Příliš jsme se nechali uchlácholit pozicemi, které jsme měli v minulém volebním období. Podlehli jsme zdání, že není třeba měnit styl ani hledat nové způsoby marketingu.

 Dokončil jsem první část vysokoškolského studia, a pokud jsem si s něčím nevěděl rady, šel jsem se poradit s těmi, kteří problému skutečně rozuměli. A tak hledejme nové cesty, jak oslovit lidi pomocí těch, kteří politickému marketingu dnešní moderní doby skutečně rozumí.

Autor: 
Filip Zachariaš, předseda OV KSČM Vyškov