Předseda komunistů o dětském dni opekl všem špekáčky

30. 5. 2021

Špekáčky pro stovky dětí i dospělých opekl a rozdal na nedělním Mezinárodním dni dětí v Brně předseda brněnské městské organizace KSČM Martin Říha. 

V parkovém uličním vnitrobloku na Starém Brně soutěžili o ceny kluci a děvčata třeba ve výtvarných schopnostech nebo v chůzi na chůdech či ve střelbě ze vzduchovky zatímco zlatý hřeb programu tvořilo umělecké těleso Karel Gott revival Morava se zpěvákem Josefem Boudou (kdysi nejmladším delegátem VI. sjezdu KSČM ve Žďáru n. S.) a klávesistou Radkem Vernerem. Vděčné byly hrátky zájemců s kocourem Sibiřské kočky z chovu lékařky Jitky Suské, která ji používá k dětské felinoterapii v nemocnici. Doktorka Suská zároveň pozvala děti k účasti na tradičním tématickém pionýrském táboře, tentokrát v Nových Heřminovech u Bruntálu, který pořádá s pionýry v Jeseníkách v druhé půli července. Stále obsazený byl též skákací hrad, skluzavky i houpačky a také poníci, které přivezli na dětský den pro potěchu dětí pracovníci brněnsko zoo. 

Předseda brněnských komunistů M. Říha mezi opékáním a rozdáváním špekáčů uvedl: "Náš letošní dětský den se vydařil jak s počasím, tak pestrou paletou atrakcí a hojnou účastí zájemců. Kaňku na programu tvořila opakovaná udání nepřejících spoluobčanů městské policii. Strážnici je prošetřili vždy s negativním výsledkem." Třeba, že komunisté akci nemají povolenou nebo, že při přivážení atrakcí a materiálu nemají povolení k vjezdu do prostoru za dopravní značkou Zákazu vjezdu. Na vše povolení měli! Říha pozval spoluobčany k příštím akcím městské organizace KSČM ve volebním roce, včetně na tradiční Rozloučení s létem 28. srpna v bystrckém přístavišti Brněnské přehrady.

Fotogalerie

Autor: 
(vž)
Zdroj: 
Foto - Václav Žalud