LKŽ Dobromysl Brno je stále aktivní

14. 3. 2022

Stále aktivní po dvouletém půstu způsobeném pandemií coronaviru je Levicový klub žen Dobromysl v Brně. Prokázal to uplynulou sobotu při brněnské oslavě Mezinárodního dne žen provázené hudebně-vokálním tělesem Josefa Boudy a Radka Vernera s názvem Karel Gott revival Morava. Zdařilý večer s vynikající atmosférou uvedli umělci skladbou Morava, krásná zem.

Všem ženám poděkoval za práci předseda MěV KSČM v Brně Martin Říha. To s politováním na tím, že po coronavirových opatřeních je společnost opět omezena nouzovým stavem, tentokrát v podobě válečného sporu Ukrajiny s Ruskem. "Myslím si, že spory se mají řešit místo zbraněmi diplomatickým ujednáním. Komunisté jsou vždy pro mírově soužití a řešení konfliktů jednáním! Věřím, že ukrajinsko-ruský problém bude v tomto smyslu rychle vyřešen a budeme moci opět normálně žít a bavit se. Stejně tak věřím, že do běžných mezí se vrátí nehorázně navýšené asociální ceny energií, vyvolané nejen touto válkou," zdůraznil Říha. 

Dále ocenil, že po dvouletém půstu se děvčata opět dala dohromady a zorganizovala dobrou akci s bohatou tombolou na kterou se lidé přišli pobavit, zatancovat si, poslechnout a zazpívat si pěkné písničky. "Jsem rád, že jim mohl Městský výbor KSČM vypomoct. Společně chystáme oslavy Svátku práce 1. května nebo Mezinárodního dne dětí 5. června. Oslava MDD bude v parku v domovním vnitrobloku v Zahradnické ulici na Starém Brně. To už se rozběhne ostrá volební kampaň k novému personálnímu vedení radnic, ve které nám, věřím, děvčata pomohou," vyložil šéf brněnských komunistů Říha.
Předsedkyně LKŽ Dobromysl Jana Urbánková přiblížila, že členky klubu přes zimu chodily na výstavy, např. orchidejí v Arboretu Mendelovy univerzity, také na výlety, třeba okolo Brněnské přehrady a chystají pietní vzpomínkové dubnové a květnové akce k osvobození jižní Moravy od fašistů na jaře 1945. Se ženami z Blanska připravují zájezdy na Žernovník a na Lázek. Pojedou na celostátní seminář na téma Ženy roku i na celostátní setkání žen. Neopomenou ani účast na letošní výroční vzpomínce na vypálení Lidic německými fašisty. 
 

Fotogalerie

Autor: 
(vž)