Levicoví kandidáti proti známým kalibrům

18. 7. 2022

Ředitel Hvězdárny a planetária v Brně, dosavadní senátor Jiří Dušek opět kandiduje do horní komory Parlamentu ČR. Za volební obvod Brno-město jej tam vysílá společně koalice ODS, ČSSD a lokálních subjektů Fakt Brno a Vaši starostové

To přesto, že tyto strany a hnutí v koalici budou mezi sebou nemilosrdně soupeřit o hlasy voličů v brněnských komunálních volbách. Nejen Brňané znají Jiřího Duška  jako podporovatele vzdělanosti, popularizátora vědy a techniky dobývání vesmíru i diskutéra o prosazování energetické a technologické bezpečnosti českého státu. »Připomínat si a odhlasovat si můžeme cokoliv, ale pravdu bude mít nakonec příroda a její zákony,« zdůraznil senátor Dušek.

Lídr levicové koalice Restart pro Brno do městského zastupitelstva Martin Říha k tomu uvedl: »V senátním volebním obvodu č. 58 (tj. východní část Brna) my nenominujeme nikoho, podporujeme tam však kandidaturu Lucie Zajícové (politická strana Domov). Ve volebním obvodě č. 55 na západě Brna a části okresu Brno-venkov jsme postavili svého kandidáta, dříve zkušeného krajského zastupitele za KSČM a manažera Mikroregionu Ivančicko Bohumila Smutného. Věříme, že tito zástupci politické levice uspějí v soupeření s takovými kalibry jako jsou hvězdář Jiří Dušek a herec Tomáš Töpfer,« podtrhl Říha.

Autor: 
(vž)