F. Zachariaš: Zbrklost je na škodu

10. 1. 2017

Mediální svět působící dnes i na internetu je mnohdy až nepochopitelný. Server Ozbrojené složky, jemuž šéfuje bývalá zaměstnankyně ministerstva obrany Miroslava Pašková, se intenzivně zabývá případem Martina Holkupa. Ten byl nedávno podmínečně odsouzen za výrok „Lid by měl v první den války postřílet svoji vládu“. Kvalifikace soudu, že jde o vyhrožování, je jistě správná.

V poslední době lidé drží zbraně v rukou příliš často, a to ať už legální, či nelegální. Pokud by došlo k úpravě zákonů, které by umožňovaly použití zbraní v rámci vlastní ochrany či obrany před terorismem, můžeme si jen přát, aby je vždy v rukou drželi soudní lidé. Nikdo si nepřejeme války ani zrady vlád, zvláště ne té naší, ale dokázat, že právě tito politici toto způsobili a okamžitě střílet, je nápad, jenž snad nemůže ani rozumný člověk vypustit z úst. Obdivovat takto zcestné nápady může pouze člověk stejných názorů.

Šéfredaktorka serveru Ozbrojené složky by se měla hluboce zamyslet, co všechno může proklamování a další šíření těchto agresivních nápadů přinést. Náš stát patří mezi demokratické země a zásadně se snaží dodržovat příslušné zákony. Ani se nedivím, že ministerstvo vnitra chce internetový prostor sledovat a vysvětlovat, co je realita, co fikce, co pravda a co lež. Demokracie rozhodně není zmatek a nezákonnost. Jen nerad bych se dožil toho, abych se bál opustit svůj dům v obavě, zda se podobným lidem třeba neznelíbím nebo mě budou podezřívat z něčeho, co jsem neudělal. Zbraň může pomoci lidi ochránit, ale také způsobit nenávratné škody, protože lidský život nelze ničím nahradit. Brát spravedlnost do vlastních rukou je velmi nebezpečné.

Autor: 
Filip Zachariaš, předseda OV KSČM Vyškov
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM