Na Brněnsku agitovali kandidáti na poslance

3. 5. 2017

IVANČICE - Prvomájové oslavy se konaly též v Ivančicích na Brněnsku - v rodišti secesního malíře Alfonse Muchy či herce Vladimíra Menšíka. V místní restauraci Černý lev na náměstí promluvili k účastníkům shromáždění poslanec Vojtěch Adam a mladý kandidát na příštího poslance za KSČM Bohumil Smutný. Ostruhy získává Smutný jako dosavadní jihomoravský krajský zastupitel.

V bývalé baště dělnického hnutí v dřívějším havířském revíru Rosických uhelných dolů i Elektrárny oslavanské stávky v Oslavanech slavily dvě stovky lidí Svátek práce v zámeckém parku. Vyslechly zde koncert dechové hudby. S bojovnou řečí za práva pracujících se představili v zámeckém parku letošní komunističtí kandidáti do Poslanecké sněmovny Bohumil Smutný a Aleš Hubert. V Oslavanech pokřtili také knihu Jiřího Lysáka “Z historie trempinku do roku 1946 na řece Oslavě a říčce Chvojnici.” Roman Horký zazpíval píseň “Kavčice” věnovanou poraveným trampům z Oslavan v roce 1942. 

V někdejší hornické obci Zastávka u Brna přišlo na Svátek práce na hřiště Čechie asi 250 zájemců. K tanci i poslechu při pěkném počasí a k dobré náladě jim vyhrávala dechová hudba. Poté jim ozřejmili levicový náhled na sociálně spravedlivější řešení dnešní nepodařené demokracie oba kandidáti na poslance B. Smutný a A. Hubert. Stejná dvojice řečníků politicky účinkovala o prvním máji i v letním kině v Židlochovicích. Zájemci tam vyslechli vokální umění mužáckého pěveckého souboru Šatavan.

Fotogalerie

1. máj Oslavany
Ing. Bohumil Smutný, BA
Mgr. Aleš Hubert
Autor: 
(vž)