Rétorika ČSSD má jediné téma - Babiš

9. 5. 2017

Předvolební kampaň ČSSD se v posledních dnech přiostřuje, ale netýká se vůbec potřeb našich občanů a priorit pro naši republiku, ale v podstatě se věnuje jenom útokům na Andreje Babiše a jeho údajně nejasným příjmům v minulosti, s čímž přitom sedí tři a půl roku ve vládě. Je to navíc velmi nesrozumitelně předkládané téma spočívající v probírání se účetnictvím Babišových firem v minulých letech.

Jestli je toto vrchol politické strategie volebního manažera sociálních demokratů Jana Birkeho, považuje to většina občanů za ubohost, ale i odpoutávání pozornosti od problémů, které tíží nejen jednotlivé občany, ale také republiku. Další předvolební činností ČSSD je vlastně navíc ještě postupné eliminování celé názorové skupiny uvnitř jejich členské základny. Vypadá to, že u sociálních demokratů zůstane na kandidátkách pouze Sobotkovo křídlo, které se zaměřuje na témata městského liberálního voliče, místo nízko-příjmových a středně-příjmových skupin. Pro ty taky ostatně tato vláda v čele s premiérem Sobotkou nic podstatného za celé volební období neudělala. Jen ten, kdo je naprosto bez vady, má právo takto halasně kritizovat své soupeře. A to zvláště u současného premiéra tak není.

Jen namátkou si připomeňme přímo nehorázné dění kolem prodeje OKD. V tomto případě má spousta vysokých představitelů ČSSD co vysvětlovat. Metoda strkání hlavy do písku je chvilkovým únikem od zodpovědnosti, ale lidé naštěstí nezapomínají. Do voleb se tedy budou koaliční strany jen přetahovat o to, kdo má víc másla na hlavě. Už delší dobu zaznívá, že tato koalice vůbec nemá žádný smysl a čím dříve budou volby, tím lépe. Prodlužování této agonie našemu státu neprospívá, když není možné pracovat na opatřeních, která jsou potřebná ve prospěch našich občanů.

My chceme řešit zastavení nekalých církevních restitucí, opravdové zvýšení důchodů, na které stát vybere kupříkladu daní pro banky, zastavení soukromého byznysu exekutorů, prosazujeme bezplatné školství a zdravotnictví. Zkrátka chceme uvádět v praxi politická témata, která považujeme za klíčová. A tato koalice svými vzájemnými ataky jen oddaluje řešení skutečných problémů.

Autor: 
Ivo POJEZNÝ, poslanec, vedoucí kandidát KSČM pro volby do PS PČR v Jihomoravském kraji